Laatste updates

Onze laatste berichten

Krantenartikel: "Boetes voor grote bedrijven die mkb'ers te laat betalen"

Krantenartikel AD: Boetes voor grotere bedrijven die MKB'ers te laat betalen.

Voorkom belastingrente door voorlopige aanslag aan te vragen

Verwacht u meer belasting te moeten betalen over 2016?
Verzoek dan om een voorlopige aanslag op te leggen of om de huidige voorlopige aanslag te herzien.

Waarom?
Wordt het verzoek ingediend voor 1 mei 2016 dan is er namelijk geen belastingrente verschuldigd als de (nadere) voorlopige aanslag conform het verzoek wordt opgelegd.

Let op!
Het programma “verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2016” van de Belastingdienst houdt geen rekening met bepaalde op 1 januari 2016 in werking getreden wetswijzigingen.



 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krantenartikel AD: Nieuwe wet DBA lijkt zzp´ers opdrachten te gaan kosten.

Krantenartikel AD: Nieuwe wet DBA lijkt zzpérs opdrachten te gaan kosten.

Nieuws over de VAR

Op 2 februari is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met deze wet verdwijnt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016.

De coulanceperiode blijft gehandhaafd tot 1 mei 2017.

In plaats van de VAR, kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers overeenkomsten gebruiken die door de Belastingdienst zijn opgesteld of beoordeeld. Daarmee hebben opdrachtgevers en opdrachtnemers, net als bij de VAR, vooraf zekerheid over de arbeidsrelatie. Het gebruik van deze overeenkomsten is, net als de VAR, niet verplicht.

De wet DBA stelt de Belastingdienst in staat om beter te handhaven. Daarnaast maakt de nieuwe wet de opdrachtgever medeverantwoordelijk voor het werken buiten dienstbetrekking en zorgt daarmee voor een balans tussen opdrachtnemer en opdrachtgever als het gaat om verantwoordelijkheden.

Meer informatie
Meer informatie over de nieuwe wetgeving vindt u op de site van de Belastingdienst bij VAR verdwijnt in 2016.

Mailadres ter goedkeuring van overeenkomsten met toelichting: alternatiefvar@belastingdienst.nl


Voorkom dat een kind een schenking moet delen met de ex-partner

Als een ouder schenkt aan een kind dat in gemeenschap van goederen is getrouwd, loopt het kind het risico dat bij scheiding de schenking moet worden gedeeld met de ex-partner. Door het verbinden van een uitsluitingsclausule aan de schenking, blijft het geschonken bedrag privévermogen van het eigen kind.

Let op!
Er kan ook een versoepelde uitsluitingsclausule worden opgenomen waarbij dan de uitsluiting alleen van toepassing als het huwelijk door echtscheiding wordt ontbonden, maar niet als het huwelijk eindigt door overlijden.

De schenking behoort bij overlijden dan alsnog tot de gemeenschap van goederen waardoor de partner minder of geen erfbelasting over de (geërfde) schenking betaalt.


Belastingvrij sparen

In 2016 geldt er een heffingsvrije grens van 24.437 euro of 48.874 euro voor fiscaal partners. Daarnaast heb je mogelijk recht op enkele vrijstellingen.
Belangrijk voor Eenmanszaak/VOF: Boventallig saldo op uw ondernemersrekening wordt niet meegeteld in deze, mits het relevant is aan de gerealiseerde winst.

 

 

 

 

 

 

                

  • Beconnummer 597.120
  • BTWnummerNL093675884B01
  • KvKnummer 51290871
  • Rekening nr. NL89INGB0005869246

  • Algemene voorwaarden - gedeponeerd bij de KvK